Ruladă relicioasă cu mere, nuci și brânză

Ingrediente necesare:

1 lipie
1 lingură zahăr
2 linguri smântână
jumătate linguriță scorțișoară
180 g cremă de brânză
30 g miez de nucă fărâmițată
3 mere
1 ou

Pentru decor: miere, după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Spălăm, curățăm și dăm prin răzătoarea mare merele, apoi amestecăm cu zahăr și scorțișoară.

Într-un bol separat, amestecăm smântâna și crema de brânză.

Ungem generos lipia cu crema de brânză amestecată cu smântâna, lăsând o margine de 3 cm liberă.

Răspândim uniform merele rase, presărăm cu miezul de nucă și rulăm.

Ungem marginea liberă cu oul bătut, apoi lipim.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm rulada pe ea.

Ungem rulada cu ou, apoi coacem timp de 15-20 minute, depinde și de cuptor.

Decorăm cu miere și servim.

Poftă bună!