Secretul frumuseții: uleiul de cocos – vezi cum se folosește pentru păr, piele și diferite afecțiuni

Te ai intrebat care e secretul pielii hidratate? A parului stralucitor? Sau a unei siluete de invidiat?

Raspunsul este unul singur: uleiul de cocos!

Este un produs cu numeroase efecte pozitive. Mentine sanatatea organismului si asigura frumusetea parului si a pielii.

Uleiul de cocos – Slabire

Studiile au demosntrat ca uleiul de cocos, consumat cu moderatie ( 2 lingurite/ zi), ajuta la eliminarea grasimii abdominale.

Totodata, o cura de cateva saptamani cu ulei de cocos va reduce nivelul colesterolului din sange si va intensifica procesul arderii grasimilor in ficat, rezultand o cantitate mai mare de energie. Acest lucru contribuie la pierderea in greutate.

Ulei de cocos – o piele hidratata si tanara

Pentru o piele catifelata se recomanda masarea cu ulei de cocos dupa fiecare baie.

Acest ulei poate fi folosit pe post de demachiant sau crema de fata. Previne imbatranirea pielii si diminueaza ridurile fine.

Este un ulei recomndat persoanelor care sufera de dermatita, ajutatnd la tratarea acestei afectiuni. Are si proprietati cicatrizante fiind indicat in vindecarea arsurilor sau altor leziuni ale pielii.

Ulei de cocos pentru par sanatos si stralucitor

Uleiul de cocos aplicat pe scalp si pe lungimea firului de par, lasat sa actioneze cateva ore, face minuni pentru podoaba capilara. Hidrateaza si hraneste in profunzime firul de par, combate matreaza, ofera stralucire parului.

Uleiul de cocos poate fi aplicat direct pe parul uscat, pe varfurile deteriorate, pentru a le proteja.

Se credea ca vindeca ciuma, astazi vindeca cancerul

Brusturele dulce, este o prezenţă frecventă pe malul apelor curgătoare. Are o frunză mare de culoare verde închis, asemănătoare celei de brusture, dar rotunjită. Florile apar primăvara devreme şi au o culoarea roşie, u un miros dulce, mânător mierii.

Captalanul după cum se mai numeşte acest brusture, se folosesc frunzele, rădăcinile şi florile, toate conţinând acelaşi substanță activă: petasina, cu efecte neuro-sedative, reglatoare ale activităţii nervoase şi cardiace miraculoase. De asemenea mai are proprietăţi anticancerigene sau diuretice. În trecut despre captalan se spunea că are şi proprietatea de a vindeca ciuma.

În zilele noastre această plantă este cercetată în laboratoarele de pentru excepţionalele sale efecte în tratamentul bolilor cardiovasculare, nervoase sau psihice.

Efecte

După cum am mai spus este un anticancerigen, antispasmodic puternic, astringent mediu, diuretic mediu, emenagog mediu, curativ, reglator al tensiunii, sudorific mediu, vasodilatator, vermifug.

Lasă un comentariu