Pepenele are o reputatie rea deoarece se crede ca este slab in nutrienti. Majoritatea oamenilor considera ca este bogat in zahar (fructoza) si apa, insa de fapt are foarte multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi prevenirea astmului, tensiunii arteriale si durerilor musculare dupa o partida de exercitii.

Totusi, pepenele contine ceva ce multi oameni arunca: semintele. Acestea au valori nutritionale extraortinare si sunt foarte benefice pentru sanatate. In loc sa le scuipi, data urmatoare pastreaza-le pentru o gustare.

Semintele de pepene sunt bogate in proteine care a dus la incorporarea semintelor de pepene in dietele oamenilor din tarile dezvoltate care nu au acces la surse traditionale de proteine.

Se spune ca in India semintele de pepene au fost folosite pentru curatarea vezicii deoarece au proprietati diuretice.

Semintele de pepene pot fi folosite sunt folosite chiar si la nivel inalt, de artisti precum Beyonce pentru curatarea tractului urinar. Acestea pot fi coapte cu sare pentru o gustare bogata in proteine, avand o aroma similara cu cea a semintelor de bostan sau preparata intr-un ceai pentru a maximiza efectele sale diuretice.

Cum sa faci un ceai de seminte de pepene

Ingrediente

  • 30-40 seminte de pepene, proaspete sau uscate
  • apa

Instructiuni

  1. Zdrobeste 4 lingurite de seminte de pepene proaspat folosind un mojar sau un robot de bucatarie.
  2. Pune la foc mare pentru 10 minute in 2 litri de apa
  3. Bea cei doi litri de ceai in 2 zile pentru efect maxim

Ceaiul este deosebit de bun in problemele digestive sau pentru cei care sunt vulnerabili la infectii urinare. Asadar, in loc sa cumperi pepeni fara seminte care au aroma mai slaba decat pepenii cu seminte, mai bine fa un ceai din aceste seminte sau coacele la cuptor pentru o gustare delicioasa. La final, organismul tau iti va multumi pentru alegerea sanatoasa pe care ai luat-o.