Cât de sănătoasă este sfecla? Iată care este, de fapt, adevărul despre sfeclă. Îți vei schimba complet părerea despre acest aliment

Sfecla este una din cele mai neapreciate legume in lume. Colorata, acida si plina de nutrienti, sfecla este foarte importanta pentru salate, supe si chiar si pentru desert.

Indiferent ca este mancata cruda sau gatita, aceasta leguma contine compusi vindecatori care previn boli si te ajuta sa te mentii in forma.

Fiind bogata in fier si iodina, aceasta leguma este folosita pentru tratarea anemiei si a problemelor de tiroida. In plus, este foarte bogata in vitamina C, folati si potasiu.

Beneficiile sfeclei

Aici sunt doar cateva din proprietatile legumelor:

  • Sfecla contine polifenoli si betalaine, care au capacitatea de a preveni problemele oxidative. Polifenolii previn de asemenea bolile cardiovasculare
  • Acestea contin vitamine, inclusiv complecsi de vitamina B, care intaresc peretii capilari si previn declinul cognitiv.
  • Sfecla contine cateva minerale, inclusiv potasiu si folati care promoveaza sanatatea inimii. Mai mult decat atat, acestia contin magneziu care imbunatateste beneficiile oaselor, fier si fosfor care produc energie si cupru care distruge radicalii liberi si iodina, care este esentiala pentru producerea hormonilor tiroidei.
  • Acestia contin cobalt, care ajuta la formarea bacteriilor intestinale din vitamina B12. Aceasta vitamina este esentiala, impreana cu acidul folic pentru formarea a noi celule de sange rosii.
  • Sfela contie de asemenea acid folic care revitalizeaza organismul si ajuta la crearea a noi celule
  • Contine betacianina si alti antioxidanti care previn cresterea celulelor canceroase
  • Continutul crescut de fibra imbunatateste digestai si flora intestinala
  • Sfela previne dementa datorita contetratiei mare de nitrati, care este transformata de corp in nitriti. Nitritii imbunatatesc fluxul sangelui si imbunatatesc cantitatea de nutrienti si oxigen.
  • Acestia contin mai multa pectina decat morcovii sau merele. Pectina absoarbe metalele grele din organism in timp ce totodata elimina bacteriile din tractul digestiv.

Si daca taote beneficiile mentionate mai sus nu sunt indeajuns, aceste legume rosii au abilitatea de a scadea colesterolul, reduce tensiunea arteriala si de a inversa declinul cognitiv. Mai mult de atat, sfecla imbunatateste functiile ficatului si stiuleaza metabolismul.

Ce ti-ai putea dori mai mult?

Lasă un comentariu