Care sunt simptomele unui infarct – Dacă ai aceste simptome, mergi de urgență la medic!

La fiecare cinci secunde, o persoană din lume suferă un infarct. Dacă eşti atent la semnele care prevestesc infarctul, îţi poţi salva singur viaţa. De asemenea, identificarea din timp a semnalelor trimise de corp înainte de declanşarea unui infarct miocardic variază de la o persoană la alta.

Există totuşi, câteva simptome comune care prevestesc infarctul.

1) Durere sau disconfort în zona pieptului. Zona în care se resimte disconfortul este centrul sau partea stângă a pieptului, în care poţi experimenta fie senzaţie de presiune, de stoarcere sau de durere, potrivit semneletimpului.ro.

Disconfort în partea superioară a corpului. Senzaţia de disconfort poate afecta gâtul, gura, spatele, umerii, braţele, dar şi regiunea de deasupra buricului.

3) Dificultate în respitaţie. Acest simptom poate apărea atât când te odihneşti, cât şi în momentele în care faci efort. De multe ori, acesta poate fi singurul simptom prevestitor.

4) Oboseala. Senzaţia de oboseală este deseori un simptom ignorat, iar tot mai mulţi oameni dau vina pe programul încărcat. Totuşi, acest semnal ar putea indica apariţia unui atac de cord. În cazul lui Florin Busuioc, programul haotic pe care îl are i-a afectat starea de sănătate, actorul fiind implicat în diverse proiecte legate de teatru, dar apare şi în faţa telespectatorilor, acolo unde aduce cele mai noi veşti despre vreme. Chiar el povestea de curând cât de agitată este viaţa sa.

5) Indigestia sau arsurile la stomac. Acest simptom este mai puţin cunoscut, dar se întâmplă ca indigestia sau arsurile la stomac să apară inaintea declanşării unui atac de cord.

6) Transpiraţia. Dacă apare brusc, transpiraţia poate indica apariţia unui atac de cord. Acest semnal este unul dintre cele mai importante în ochii pacienţilor, potrivit unui studiu citat de Web MD.

7) Ameţelile, stările de leşin sau vărsăturile. Acestea sunt unele dintre cele mai comune simptome care apar înainte de declanşarea unui atac de cord.

8) Ritmul cardiac alert. Dacă ritmul cardiac nu revine la normal după ce nu mai faci efort, atunci este posibil să prevestească declanşarea unui atac de cord. De asemenea, anxietatea poate fi un alt semnal.
Este important de ştiut că, în cazul diabeticilor, aceste simptome sunt slabe sau nu există.