Socul este una dintre cele mai puternice plante medicinale. Studiile medicale au dovedit faptul că proprietățile terapeutice ale socului au un efect extraordinar împotriva multor afecțiuni. Însă, există și câteva contraindicații importante.

1. Dieta cu ceai de soc, pentru slăbit rapid

Ceaiul de soc este folosit cu succes de către multe femei care au probleme cu greutatea, datorită efectelor diuretice puternice.

Tocmai datorită acestui efect diuretic și laxativ, acest ceai arde grăsimile într-un mod rapid și deloc dureros.

Se consume o cană de ceai de soc înainte de fiecare masă principală.

2. Ceai de soc pentru a menține sub control bolile degenerative și tumorile benigne

Fructele și florile de soc sunt eficiente și în tratarea bolilor degenerative și ajută și la menținerea sub control a tumorilor benigne, împiedicând mărirea acestora.

În plus, sunt foarte eficiente în activarea sistemului imunitar.

3. Ceai de soc pentru ochi iritați și eczeme

În caz de semne de eczeme sau în cazul problemelor cu ochii iritați sau piele scorțoasă, ceaiul de soc poate fi folosit ca remediu extern.

Timp de șapte zile, spălați-vă cu ceai de soc, dimineața și seara. Ceaiul ca elimina impuritățile.

Pentru arsuri minore și degerături, se folosesc frunzele și scoarța de soc.

Tot ca remediu extern, florile de soc sunt folosite pentru a calma pielea iritată și inflamată, eczemele, furunculele, leziunile sau ulcerațiile la nivelul cavității bucale și urticariile.

4. Ceaiul de soc este un remediu eficient împotriva viermilor intestinali

Acest ceai are capacitatea de a ucide viermii intestinali.

5. Ceai de soc împotriva celulitei

Datorită proprietăților sale antilipidemice, ceaiul de soc este folosit de mult timp împotriva celulitei, împreună cu compresele de soc.

Sporește arderile, mobilizează grăsimile și reduce astfel țesutul adipos din corp.

Tinctura și ceaiul de soc sunt indicate aproape în toate dietele.

6. Ceaiul de soc este un remediu excelent și în cazul răcelii sau în cazul gripei

Acest ceai poate calma simptomele specifice gripei sau răcelii, inclusiv gâtul inflamat, durerea de cap, tusea și febra.

Se folosește timp de trei zile, apoi când starea de răceală sau gripă se va atenua, se continuă până la însănătoșirea completă.

7. Ceai de soc, remediu pentru bronșită

Potrivit studiilor medicale, în combinație cu alte plante, socul poate lupta împotriva simptomelor bronșitei.

Infuzia de plante cu flori de soc, măcriș, rădăcină de gențiană, verbena și ciuboțica-cucului are capacitatea de a calma simptomele specifice.

8. Ceaiul de soc tratează artrita și afecțiunile reumatice

Consumul de ceai de soc este recomandat în gută și reumatism deoarece ajută la eliminarea substanțelor toxice din corp, calmând durerea.

Contraindicații

1. Medicii recomandă ca după fiecare zece zile consecutive de terapie cu ceai de soc să faceți o pauză de cinci zile, apoi să reluați consumul pentru încă zece zile, întrucât principiile active ale socului sunt foarte puternice.

Tot din acest motiv, utilizarea concomitentă a ceaiului și tincturii de soc este contraindicată.

2. În general, ceaiul de soc nu are efecte dăunătoare însă, ocazional, poate cauza tulburări gastrointestinale. Excesul de ceai de soc poate duce la arsuri stomacale sau la deshidratare.

3. Se recomandă administrarea cu precauție a tincturii din flori de soc, pentru dozele mai mari de două lingurițe. Datorită efectului puternic purgativ și laxativ, poate accelera mult prea mult tranzitul intestinal.

Cu excepția situațiilor în care tinctura de fructe de soc se utilizează contra constipației sau pentru slăbire rapidă, se recomandă administrarea zilnică și de câte una-două lingurițe de pulbere de crețișoară sau de scoarță de stejar, pentru a ține sub control tranzitul intestinal

Femeile însărcinate și care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de orice cură sau tratament cu ceai de soc.