Sparanghelul este plin de vitamine, fibre si alti nutrienti esentiali pentru sanatatea noastra si are un numar urias de beneficii

1. Cancer

Sparanghelul s-a descoperit a fi un antioxidant excelent si ca are proprietati antituromare extraortinare, fiind benefic in cancer. Unul din studii a aratat ca saponinele Un studiu a aratat ca saponinele brute luate din lastarii de sparanghel au ajutat la inhibarea celulelor din leucemie.

2. Vindeca ranile

Un studiu pe soareci a aratat ca sparanghelul este benefic pentru stimularea concentratiei de colagen care imbunatateste vindecarea.

3. Diabet

Un numar de studii a aratat ca sparanghelul incurajeaza secretia insulinei si mareste beneficiile tratamentelor pentru diabet.

4. Colesterol marit

Pentru cei care se chinuie sa creasca nivelul de colesterol, sparanghelul este raspunsul. Studiile facute pe soareci au aratat ca sparanghelul ajuta la excretia colesterolului si reduce nivelul colesterolului.

5. Antiinflamator

Sparanghelul este are proprietati antiinflamatoare foarte bune, cauzate in special de sterolii si flanovoizii pe care ii contine.

6. Artrita

Pe langa proprietatile sale antiinflamatoare, sparanghelul ofera are de asemenea si efect anti-artritic, penru cei care sufera de artrita.

7. Tonic feminin general

Fetelor, acest tonic nu tine cont de stadiul vietii in care va aflati. Sparanghelul a fost descoperit ca fiind potrivit atat pentru problemele cu menstruatia (dizmenoree sau SPM) dar si pentru menopauza sau pentru femeile care sunt insarcinate sau alapteaza. Mai mult de atat, datorita continutului ridicat de acid folic, este recomandat chiar si pentru prevenirea defectelor din nastere.

8. Amnezia

Amnezia este o problema serioasa, in special pentru batrani. Studiile au aratat ca acesta creste efectele anti-amnezice si imbunatateste memoria.

9. Osteoporoza

Cu cat crestem in varsta, multe femei batrane sufera de osteoporosis, o conditie in care masa oaselor este redusa si poate creste fracturile. Studiile arata ca sparanghelul produce un efect antiosteoporotic datorita fitosterolilor si a altor ingrediente

10. Ulcerul gastric

Suferi de ulcer gastric? Atunci mananca sparanghel. Sparanghelul contine proprietati antiulcerogenice si ajuta la protejarea stomacului prin stoparea eliberarii de acid hidrocloric si protejarea mucoasei gastrice.

Vitaminele, antioxidantii, sterolii, flavonoizii si celelalte componente fac asparagusul ideal pentru sanatate, oferindu-ti o multime de beneficii. O tulpina de sparanghel contine 3 calorii, asadar nu trebuie sa iti faci griji ca te vei ingrasa de la acest aliment.