Sucul de cartof crud tratează aciditatea gastrică, ulcerele, calmând şi cicatrizând mucoasele digestive. Este şi un bun antispastic, diuretic şi emolient. Pentru chinuitoarele dureri de cap, însoţite de multe ori şi de insomnii, sucul de cartof este un remediu excelent.

Dacă, timp de o săptămână, veţi bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, 50 ml de suc de cartof crud în combinaţie cu 100 ml de apă caldă, veţi rezolva multe dintre problemele dumneavoastră de sănătate. Ca toate sucurile proaspete, şi cel de cartof se alterează destul de repede, motiv pentru care trebuie extras şi consumat imediat.

Cele mai spectaculoase rezultate ale acestui tratament au loc la bolnavii diagnosticaţi cu artrită. Sucul, la prepararea căruia se folosesc doar cartofi din soiurile rozalii, conţine hidraţi de carbon, lipide, săruri minerale şi vitaminele B1, B6, C şi K.

Astfel, produsul devine eficient şi în demineralizări şi dezechilibrări de nutriţie sau în diabet. Ce afecțiuni combate sucul de cartofi hipertensiune gastrită dureri de cap ulcer gastric ulcer duodenal diabet detoxifiază Un studiu elaborat recent de o echipă de microbiologi de la Universitatea din Manchester, SUA, condusă de profesorul Ian Roberts a deomnstrat că sucul de cartofi are proprietăţi antibacteriene capabile să vindece un bolnav de ulcer gastric.

Cum se prepară?

Dacă aveți un storcător, puteți să o faceți cu el. Dacă acest dispozitiv nu este disponibil, va fi necesară o răzătoare convențională.

În timpul pregătirii, trebuie respectată următoarea secvență de acțiuni:

Este necesar să se curețe complet fructele coajei și se clătește bine cu apă.

Răstește cartofii pe o răzătoare fină.

Cu ajutorul unei bucăți mici de tifon dens, stoarceți bine sucul.

Pentru a obține un pahar de suc, vor fi necesare 2-3 rădăcini de cartofi brute de dimensiuni medii.

Înainte de a începe să beți această băutură, se recomandă să citiți cu atenție următoarele nuanțe foarte importante:

Majoritatea oamenilor știu că cartofii încep să se întunece după 2 minute după curățare. Cu suc, același proces are loc. Prin urmare, este necesar să se folosească remedia nu mai târziu de 10 minute de la preparare.

Este mai bine să preparați sucul din cartofi de soiuri roz și roșu, deoarece conține mai multe vitamine și alți compuși utili.

Înainte de a începe tratamentul, trebuie să minimalizați cantitatea de alimente grase și afumate din dietă. Aceasta va realiza un debut mai rapid al efectului benefic.

Imediat înainte de utilizare, sucul trebuie agitat bine.