Supa de pui – bună pentru răceli gripa și infecții de sinus

Supa este cea mai buna mancare dintre toate. Cand vorbim de raceli și gripe, hidratarea corecta este esentiala pentru a trece peste o infectie. Dupa cum stim, cea mai buna supa pentru raceala este cea de pui.

Cand incepe sa se faca frig afara, este important sa incepe sa mancam mancaruri calde, sa bem bauturi calde, supe si condimente.  Ghimbirul, chimionul si scortisoara sunt cele mai potrivite condimente pentru perioada rece, de la toamna tarzie pana la inceputul de primavara, conform medicinei chinezesti.

Un studiu a confirmat ca un mediu rece face ca tractul respirator sa fie mai potrivit pentru virusii de la racelile comune. Acest lucru este in mare parte datorat faptului ca organismul nostru produce mai putine semnale imune antivirale cand este expus la frig

Daca esti racit, organismul tau trebuie sa lupte tare sa isi refaca energia. Aceasta raceala iti lasa organismul extenuat si epuizat, motiv pentru care trebuie sa mananci bine si sa te odihnesti. Daca nu mananci sanatos sa te refaci, vei fi mai vulnerabil la alte infectii. Di acest motiv, persoanele care nu mananca sanatos, nu dorm suficient si nu fac exercitii des snut mai vulnerabile la raceli.

Cea mai buna supa pentru raceala

Urmatoarea reteta este cea ami buna supa pentru o raceala, asadar asigura-te ca iti umpli frigiderul de toate ingredientele necesare. Te vei simti mai bine dupa cateva castroane din aceasta supa estraordinara si calda.

Ingrediente

  • 2 pui intregi
  • 500 g de pulpe de pui
  • un sfert de pahar de cirdu de mere, alb sau otet de vin alb
  • 6-7 litri de apa rece, sau cata este nevoie pentru a acoperi ingredientele
  • 4 cani de cuburi de gheata
  • 3 morcovi cojiti si taiati
  • 3 crengute de cimbru proaspat
  • 4 cepe curatate si taiate
  • 3 crengute de rozmarin
  • 3 foi de dafin

Instructiuni

    1. Preincalzeste cuptorul la 180 ℃
    2. Indeparteaza aripile pulpele, copanele,si pieptul de pe pui. Lasa-le deoparte
    3. Pune carcasele de pui intr-o foaie de copt si pune-le in cuptorul preincalzit. Lasa-le 20-25 minute pana prind o culoare aurie maro.
    4. Pune oasele, picioarele si otetul intr-o oala de cel putin 10 L si acopera-le cu apa rece. Punele la fiert pe foc mare
    5. Odata ce fierb, da focul la mic si gateste-le pentru 30 minute. indepartand spuna care se face la suprafata.
    6. Adauga gheata si indeparteaza orice grasime care vine la suprafata impreuna cu orice alta depunere sau impuritate.
    7. Fierbe neacoperit pentru 12-15 ore, adaugand apa din cand in cand pentru a mentine oasele acoperite.
    8. Adauga morcovii, ceapa, cimbru, rozmarinul si foile de dafin
    9. Continua sa spumezi orice impuritate iese la suprafata si adauga apa pentru a mentine ingredientele acoperite
    10. Strecoara lichidul printr-o strecuratoare fina in alt recipient
    11. Umple chiuveta cu gheata. Pune continutul supei in gheata si lasa la racit cam o ora
    12. Consuma supa imediat sau acoper-o si tine-o la frigider pentru panala o saptamana. Indeparteaza orice grasime care se solidifica la suoprafata inainte de consum.

Lasă un comentariu