Ingrediente:

  • 12 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ardei grași
  • 15 g ceapă verde
  • 4 linguri ulei
  • 500 g dovlecei
  • 15 g pătrunjel
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Punem ardeii pe o tavă și îi coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute. După ce s-au răcit, îi curățăm de coajă și semințe.

2. Într-un bol, batem 4 ouă. Adăugăm pătrunjeul, ceapa tăiată mărunt, nucșoara, usturoiul zdrobit, sarea și piperul. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă turnăm omleta într-o tigaie încinsă cu ulei și o coacem la foc mic.

3. Într-un bol separat, batem 4 ouă. Adăugăm ardeii copti tăiați mărunt, sarea, piperul și gătim omleta ca în pasul precedent.

4. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii cubulețe. Îi amestecăm cu 4 ouă bătute și coacem încă o omletă.

5. Așezăm cele 3 omlete una peste alta.

Le punem la cuptor pentru 15 minute la temperatura de 180 de grade.

Poftă bună!