6 Simptome ale testosteronului scăzut. Când să mergi la doctor?

Testosteronul este unul din cei mai importanti hormoni pentru barbati. Nivelul de testosteron te ajuta sa reglezi totul de la apetitul sexual pana la rata de recuperare musculara dupa exercitii.

Cand nivelul devine scazut, iti poate afecta negativ sanatatea fizica si psihica. Uita-te la aceste simptome ale testosteronului scazut si daca este nccesar vorbeste cu medicul tau si afla ce optiuni de tratament exista pentru tine.

1. Scade libido-ul

Dorinta sexuaal este direct afectata de nivelul de testosteron. Un studiu a constatat ca exista o legatura stransa intre libido si nivelul de testosteron la barbati, nivele scazute insemnand mai putin sex.

2. Depresia

Testosteronul te ajuta sa iti reglezi starea mentala. Unele studii indica ca nivelul scazut de testosteron cauzat de varsta este un principal factor care contribuie la depresie la barbatii mai batrani.

3. Lipsa de energie

Un studiu recent a determinat ca terapia de inlocuire a testosteronului are anumite efecte asupra organismului – inclusiv cresterea densitatii oaselor, functiilor sexuale si energiei. Studiul a fost facut pe anumite persoane care sufereau de nivele mici de testosteron si le-a luat 24 de luni pentru ca aceasta terapie sa aiba efect complet.

4. Scade puterea

Lipsa puterii este unul din principalele simptome ale imbatranirii si este asociat cu nivelul scazut de testosteron. Studiile sugereaza ca exista o legatura foarte stransa intre pierderea muschilor si a declinului nivelului de testosteron din organism.

5. Sex mai putin placut

Testosteronul scazut scade de asemenea interesul pentru placerile sexuale. Uita-te la acest studiu, in care oamenii de stiinta au investigat coleratia dintre barbatiii care experimenteaza lipsa de interes sexual si disfunctia erectila. Studiu conclude ca, chiar si barbatii nivele normale de testosteron pot inflenta sexual placerea si excitamentul.

6. Disfunctii erectile

Uneori studiile pot merge in ambele parti. In cazul disfunctiei erectile, unii cercetatori au crezut ca este stras legat de nivelul de testosteron iar altii nu au crezut. Un studiu a determinat ca disfunctia erectila este intr-adevar strans legata de testosteron.

Lasă un comentariu