Tratament naturist și rapid pentru osteoporoză

Osteoporoza – remedii naturiste

Osteoporoza determină o pierdere undeva între 30 și 40% a masei osoase, având un ritm anual de 1-2% în special la femei aflate la menopauză, dar poate afecta și bărbații.

Iată o listă de zece remedii naturiste pentru osteoporoză:

  1. Macerat din ouă și lămâi: Timp de 7 zile, lăsați la macerat coji pisate de ouă în zeamă de lămâie, apoi consumai câte trei linguri pe zi. De asemenea, este recomandat consumul frecvent de ceaiuri din plante, lămâi și miere.
  2. Infuzie de plante: Pentru a stopa decalcifierea și pentru a înlesni echilibrarea organismului, sunt necesare plante calmante și remineralizante, precum frunze de busuioc, cimbru, măghiran, rădăcină de gențiană și mentă dulce amestecate. Faceți infuzie, apoi beți câte 3 căni pe zi.
  3. Băi cu uleiuri esențiale de pin și de mușețel
  4. Comprese: Amestecați trei vârfuri de cuțit de piper negru cu un pahar de sare grunjoasă și ½ litru coniac, lăsați amestecul la macerat timp de cinci zile, apoi aplicați pe locurile dureroase.
  5. Plante medicinale precum coada calului, angelica chinezească, soia, susan, socul ( și tinctura ), migdalul, urzica ( are estrogeni ), păpădia, pinul și tinctura de mielarea
  6. O soluție preparată din 1-2 l alcool medicinal, 50 aspirine pisate și 2 linguri de zeamă de lămâie care se amestecă și se lasă la macerat timp de 2-3 zile, agitând ocazional. Se ung locurile dureroase cu acest amestec.
  7. Pentru insuficiență estrogenică: Diluați o linguriță de tinctură de mărar în jumătate de pahar cu apă, de 3-4 ori pe zi pentru minimum șase luni. Tinctura se poate face din 20 de linguri de semințe de mărar macerate în ½ litru de alcool de 70 de grade. Se lasă la macerat pentru 8 zile după care se filtrează și se păstrează în sticluțe mici.
  8. Aromaterapie cu ulei de sunătoare, rozmarin, măghiran, cuișoare, dafin și nucșoară
  9. Cromoterapie: Portocaliul și roșul stimulează regenerarea osoasă.