Ingrediente necesare:

2-3 crenvurști / salam / șuncă
300 g făină
200 ml apă
1 morcov
5 cozi ceapă verde
pătrunjel și mărar tocat mărunt, după gust
1 linguriță drojdie uscată
50 ml ulei de floarea soarelui
jumătate linguriță sare
semințe de susan, după gust

Mod de preparare:

Curățăm, spălăm și tăiem morcovul în cubulețe. Tăiem mărunt și șunca, mărunțim ceapa, mărarul și pătrunjelul.

Punem toate aceste ingrediente într-un bol mare, adăugăm făina, drojdia și sarea.

Amestecăm bine, apoi turnăm treptat și apa, amestecând continuu cu o lingură, apoi începem să frământăm aluatul cu mâinile, până obținem o textură omogenă.

Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm deoparte timp de 30 de minute.

Tapetăm suprafața de lucru cu făina, transferăm aluatul pe ea, îl mai frământăm un pic, apoi formăm un baton.

Tăiem batonul în două părți: o parte să fie 1/4, cealaltă 3/4.

Partea mai mică o tăiem în 6, apoi modelăm tot atâtea bile, și le întindem, rând pe rând, în formă rotundă și subțire.

Întindem în formă subțire și sfertul de aluat. o să avem o turtă mare și șase mai mici.

Ungem turta mai mare cu ulei, apoi așezăm cele 6 turte mai mici peste cea mare, ungând fiecare cu ulei.

Împăturim cu tarta mare cele mici, îndoind marginile turtei mari spre interior.

Ungem o tigaie cu ulei și transferăm turta în ea, cu „cusătura” în jos, presărăm cu semințele de susan și punem tigaia pe foc mediu.

Acoperim tigaia cu un capac și prăjim preț de 15-20 minute, întorcând-o din când în când…

Asta-i tot! Poftă mare!