Uleiul de oregano – Antibioticul natural ce omoară bacteriile

Acest ulei se obține din florile și frunzele de oregano, o plantă care face parte din aceeași familie cu menta. Prin conținutul important de carvacol, oregano acționează mai eficient decât antibioticele: distruge și bacteriile rezistente la unele antibiotice.

Carvacolul are rolul de a inhiba dezvoltarea bateriilor, răspândirea stafilococului auriu, în special la nivel pulmonar și facial, și are efect antibacterian, expectorant și mucolitic. Se poate utiliza și intern, și extern.

Extern, se poate folosi uleiul de oregano, prin aplicare pe zona afectată de două sau de trei ori pe zi.

Pentru afecțiuni ale pielii precum acnee, furuncule, psoriazis, negi, iritații, micoze, infecții și înțepături, se aplică câteva picături de ulei de oregano și se masează ușor zona afectată, până uleiul se absoarbe de tot în piele. O altă variantă este adăugarea câtorva picături de uleil în săpunul lichid sau în gelul de duș.

În cazul rănilor sau furunculelor, după aplicațiile pe piele cu masaj, se acoperă zona afectată cu un plasture.

În caz de herpes, se aplică 1-3 picături, direct pe zona afectată, de două sau de trei ori pe zi,

În caz de ciuperci la picioare, care provoacă răniri mai ales între degetele piciorului și deteriorarea unghiilor, se aplică și se distribuie uniform câteva picături de ulei de oregano între degete și pe unghii.

Pentru dezinfectarea și deparazitarea totală a zonei bucal și pentru a preveni sau trata parodontoza, se pun câteva picături de ulei de oregano pe periuța de dinți ( în loc de pastă de dinți ) și se freacă dinții. În caz de infecții la nivelul gingiilor, acestea se masează cu câteva picături de ulei.

Pentru a elimina problemele zonelor intime legate de infecțiile cu spectru larg de ciuperci, inclusiv Candida, se pun în apa caldă din baia de șezut câteva picături de ulei de oregano.

Pentru negi și bășici se pune acest ulei pe zona afectată, până la saturație. Apoi, se acoperă cu un bandaj. Se repetă tratamentul până rana se curăță.

Pentru boli ale scalpului precum mătreață, iritații sau infectare cu o ciupercă, se adaugă câteva picături de ulei de oregano în șampon, înainte de spălarea părului. Se lasă șamponul amestecat cu ulei să acționeze timp de câteva minute, apoi se călește.

Datorită mirosului plăcut și pătrunzător, se pot pune câteva picături de ulei de oregano într-un vaporizator. În acest fel, aerul se va purifica de bacterii și de viruși.