DORINA MIHALACHE

un blog cu rețete culinare / sfaturi de sănătate

  • Acasă
  • Sănătate
  • Diete
  • Rețete
  • Sfaturi
    • Casă și Grădină

5 Uleiuri periculoase de gătit pe care le folosim

24 septembrie 2019 Doina

Sa recunoastem: romanilor le place mancarea prajita! Un studiu din 2008 a aratat ca romanii consuma de 2.2 ori mai mult ulei decat tara o tara vecina, Ungaria. Indiferent ca e vobra de o prajitura delicioasa sau o portie de cartofi prajiti de la restaurand, cantitatea de mancare prajita pe care o consumam in fiecare an este uriasa.

Indiferent ca prajim mancarurile in ulei sau pur si simplu folosim uleiul intr-o reteta, este important sa fim constienti ce ulei de gatit folosim. La urma urmei, uleiul este cunoscut pentru blocarea arterelor si creeaza probleme de sanatate pe termen lung. Cele mai nesanatoase uleuri de gatit pe care le poti introduce in dieta ta sunt uleiurile procesate precum cel de porumb, canola, seminte de bumbat, de soia si bineinteles, cunoscutul ulei de floarea soarelui.

Cand aceste uleiuri sunt procesate, mirosul chimicalelor indica riscul care il au asupra inimii, creierului si a pielii. Totusi, aceste chimicale sunt dezodorisate inainte sa fie vandute in magazine.

Multe studii nerealiste sustin ca vand uleiuri “naturale” si “sanatoase” cand de fapt, nu ar putea fi mai departe de adevar. Un roman consuma undeva la 3 linguri de ulei vegetal zilnic. Deoarece au putea consuma substante nesanatoase fara ca macar sa iti dai sema, este iportant sa consideri sursa si cat de sanatoase sunt uleiurile pe care le consumi.

Chiar daca eviti aceste uleiuri periculoase, este important sa citesti ambalajul inainte de a consuma orice aliment. Chiar si Gatorade a continut ulei vegetal brominat pana in 2013, cand l-au scos. Bromina avea rolul de a nu lasa uleiul sa se ridice la suprafata.

Pe langa cele 5 uleiuri despre care am discutat mai sus, ar trebui de asemenea sa eviti orice ulei care este “partial hidrogenta” precum cel vegetal si cel din soya. Acestea contin grasimi extra-saturate care pot duce la crearea colesterolului “rau”, care la randul lor cresc sansele bolilor de inima sau a altor afectiuni medicale.

Concluzie

Incearca cat mai mult sa eviti uleiurile care iti pot face rau. Nu uita sa dai un share acestui articol pentru a informa si pe altii despre pericolele uleiurilor pe care le consuma.

Știai că majoritatea borcanelor de miere din comerț sunt contrafăcute? Iată cum recunoști mierea adevărată
Leacuri străvechi ce funcționează – Iată cele mai eficiente leacuri „băbești”
Beneficiile surprinzătoare ale cartofilor mov – Scad tensinuea arterială și sunt bogați în fitochimicale antioxidante
Scapi 4 kg în 3 zile cu dieta cu sfeclă roșie. Iată cât e de simplu de ținut
Remedii Naturiste pentru Afecțiunile Rinichilor și Infecțiile Urinare
Pudra minune, ce conține mai mult fier decât spancul și este mai detoxifiantă decât afinele
Tinctura de nuci – O băutură cu nenumărate beneficii medicale. Iată cum se folosește
Consumă aceste 2 ingrediente împreună dacă vrei să ai parte de o curățare completă a colonului
Ceaiul de măceșe și efectele acestuia – Iată cum te ajută ceaiul de măceșe
Alimentele ce îmbunătățesc funcțiile hepatice – Regimul pentru un ficat sănătos

Sănătate

Copyright © 2022