Utilizările turmericului: Cum te ajută turmericul să arzi grăsimile și colesterolul

Turmericul este un ingredient extrem de folosit in India si in regiunile vecine. In ultimul timp, acesta a devenit popular si in tarile din vest darotita versitalitatii sale si a proprietatilor sale vindecatoare. De fapt, condimentele din curry ajuta la cresterea beneficiilor.

Verisor cu radacina de ghimbir, turmericul te poate ajuta sa scapi de balonare, umoara viermii, imbunatateste digestia, reguleaza menstruatia, dizolva calculii biliari si amelioreaza artrita. Poate fi folosita de asemenea pentru tratarea si dezinfectarea taieturilor, arsurilor si a vanatailor.

Iata 5 beneficii incredibile ale acestui condiment puternic

6 utilizari ale turmericului

Cine ar crede ca turmericul iti poate face atat de bine?

1. Detoxifica ficatul

Curcumina, unul din cei mai cunoscuti comnusi ai turmericului are multe beneficii vindecatoare si abilitati hepatoprotective. Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca turmericul fermentat poate trata nivelul crescut de alanine.

Curcumina atenueaza leziunile ficatului produse de etanol, tiocetamide, supradoza de fier, colestaza si de intoxicatia cu tetraclorida de carbon.

2. Combate grasimea

Corpul tau contine doua tipuri de grasime: grasima maro si grasime alba. Grasimea alba depoziteaza energia in timp ce grasimea maro arde energia pentru a produce caldura. In timp ce grasimea maro imbunatateste sanatatea, grasimea alba creste riscul gbolilor si este un semn al unui stil de viata nesanatos.

Curcumina accentueaza expresia grasimii maro specifica genelor pentrua  sprijini pierderea in greutate si pentru a imbunatati raportul dintre grasimea alba/grasimea maro.

De asemenea stimuleaza productia mitocondriei prin cresterea oxizilor de grasimi, crescand nivelul de proteina si lipaza sensibila la hormoni.

3. Imbunatateste sistemul imunitar

Curcumina (turmericul) are rolul de a modula activitatea celulelor T, B, macrofagelor, neutrofilelor, celulei natural killer si asi a celulelor dendritice. De asemenea, stopeaza expresia valorilor proinflamatorii.

4. Reduce inflamatia

Turmericul este un antiinflamator natural comparabil cu medicamentele precum hdricortizonul si fenilbutazonul sau ibuprofenul

5. Previne cancerul

Turmericul are abilitatea de a omora celulele de cancer si de a stopa cresterea celulelor precanceroase.

6. Reduce nivelul de colesterol

Studiile arata ca doze mici de turmeric au un efect pozitiv asupra colesterolului total LDL si HDL. Curcumina creste productia de mRNA care creste productia de receptori LDL.

Lasă un comentariu