Yoga – Exercițiile cu efect vindecător. Iată de ce să începi și tu să practici acest sport

Fiecare dintre noi am auzit macar asa in trecere de yoga. Unii dintre noi fie am practicat, fie am auzit de la prieteni sau cunostiinte despre aceasta metoda. Dar ce inseamna de fapt yoga si de unde provine?

Termenul “yoga” inseamna “uniune” in sanscrita – limba din India veche – de unde se crede ca provine yoga. Asadar, se poate spune ca yoga este termenul care defineste uniunea dintre minte, corp si spirit.

Ceea ce in prezent se defineste ca fiind yoga, se identifica cu ceea ce descrie termenul “asana” – care se refera la practicarea unor pozititii fizice. Asana este numai una dintre cele opt ramuri ale yoga (dintre care cele mai multe se concentreza pe starea de bine la nivel mental, si nu pe activitate fizica.

Cele opt ramuri sunt: yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana si samadhi).

Efectuate cu regularitate, exercitiile de yoga au un efect foarte mare asupra mobilitatii corpului. Corpul se tonifica foarte bine, iar durerile din anumite zone ale corpului vor disparea.

„Din punct de vedere fizic, yoga ajuta la intarirea muschilor care au fost slabiti din cauza lipsei de miscare, iar intinderea practicata in cadrul sedintelor de yoga ajuta la incordarea musculara. Aceasta ajuta si cu disconfortul creat de statul excesiv in pat sau cel asociat cu o procedura medicala”, a afirmat Bess Abrahams, terapist yoga la Children’s Hospital at Montefiore din New York.

Asadar, daca pana acum nu ai incercat o sedinta de yoga, e timpul sa o faci!

Lasă un comentariu